Messi anp 27809123 carousel missed 1421330740

Ooit was hij een verlegen Argentijnse jongen, maar tegenwoordig is Lionel Messi een van de grootste voetballers ter wereld. Hoe schopte hij het zover? Trainers, vrienden, teamgenoten, journalisten en andere prominente figuren uit de voetbalwereld leggen het je uit in de 3Doc-documentaire Messi.

In 3Doc komen wekelijks spraakmakende documentaires voorbij. Vrijdag bij de VPRO op NPO 3 volgt een uitgebreide film over Messi, sterspeler bij FC Barcelona en het Argentijnse nationale voetbalelftal. Zaterdagavond speelt hij in de finale van de Champions League met FC Barcelona tegen Juventus.

Talent of training
Heeft Messi simpelweg talent of heeft de Argentijn zijn carrière vooral te danken aan hard trainen? Documentairemaker Alex De la Iglesia zet alle hoofdrolspelers in het leven van Messi bij elkaar. Samen analyseren ze persoonlijkheid van Messi op en buiten het veld en kijken ze terug op de briljante momenten uit Messi's voetballoopbaan.

Cruijff, Maradona en Valdano
Naast onder andere oud-leraren, teamgenoten en jeugdvrienden komen ook Johan Cruijff, Diego Maradona en Jorge Valdano aan het woord. Wat vinden zij van Messi? En welke historische momenten uit Messi's carrière zijn hen het meeste bijgebleven?

3Doc: Messi, vrijdag 5 juni, 22.25 uur, VPRO, NPO 3
De documentaire is eerder uitgezonden op 15 januari 2015


Finale Champions League live op NPO 3