Ton lathouwers in moskou 2014 carousel missed 1423838148

Dat zenmeester Ton Lathouwers is gefascineerd door Rusland, heeft hij nooit verborgen. In de documentaire Een meester in Moskou keert hij na bijna vijftig jaar terug naar het land en opent hij de voor hem wondere wereld van de Sovjetliteratuur.

Aanleiding voor Ton om Rusland weer te bezoeken, is de presentatie van de Russische vertaling van zijn boek Meer dan een mens kan doen. Hij maakte van zijn trip meteen een reis en het resultaat daarvan is zondagmiddag om 13.00 uur te zien bij de BOS op NPO 2.

Troost en betekenis in Russische literatuur
In de jaren zestig ging Ton naar Rusland voor zijn studie naar Sovjetliteratuur. Tot zijn verrassing vond hij troost en betekenis in de literatuur. Bijna vijftig jaar later is Ton terug en loopt hij door de besneeuwde straten van Moskou. Bevlogen als altijd vertelt hij over zijn interesse buitenbeentjes van de Russische maatschappij, religie en grote Russische kerken.

Dicht op de huid van een onorthodoxe zenleraar
Tons reis neemt je mee langs plekken en mensen die een belangrijke rol speelden in zijn visie op zen en spiritualiteit. Naarmate de documentaire kruip je steeds dichter op de huid van de onorthodoxe zenleraar, een meester in Moskou.

Een meester in Moskou, zondag 15 februari, 13.00 uur, BOS, NPO 2


Lees meer over Een meester in Moskou