Didd reportage   gevaarlijke vrouwen  03 carousel missed 1430392893

De verslaggevers van Dit is de dag duiken zaterdag in de wereld van Nederlandse vrouwen die zich bekeren tot de islam. Enkele van hen reizen als jihadbruid naar Syrië om zich te onderwerpen aan strenge islamitische regels. Waarom kiezen de vrouwen daarvoor?

In de reportage van Dit is de dag, elke zaterdagavond te zien bij de EO op NPO 2, volgt een exclusief interview met een moeder wier Nederlandse dochter nu in Syrië woont. Langzaam maar zeker krijg je een inkijkje in haar wereld.

Een spoedcursus 'hoe-te-leven-als-moslima'
Waarom kiezen Nederlandse meisjes en vrouwen ervoor om moslima te worden? En waarom worden sommigen radicaal en besluiten ze zich bij de IS in Syrië aan te sluiten? Dat zijn slechts twee vragen waar verslaggeefster Melliena Beckmann antwoord op hoopt te krijgen. Ze krijgt een spoedcursus 'hoe-te-leven-als-moslima' en ontmoet die volledig gesluierde Roos. Voor één dag trekt Melliene ook een niqaab aan. Hoe valt dat?

Met gevaar voor eigen leven
Dit is de dag doet wekelijks verslag over actuele onderwerpen. Twee weken geleden nog volgden de camera's van het programma de Britse arts David Nott, die met gevaar voor eigen leven operaties uitvoert in de kapotgeschoten ziekenhuizen van Syrië.

Dit is de dag, zaterdag 2 mei, 21.15 uur, EO, NPO 2


Alles van Dit is de dag 
Ga naar de website van Dit is de dag