Verslaggever Roelof Bosma duikt onder in de wereld van het illegale draagmoederschap en doet zich op zoek naar een draagmoeder voor als wensvader.

roelofContant uitbetalen
Steeds meer wensouders zoeken via internet naar wildvreemde draagmoeders. Een aantal van die vrouwen vraagt veel geld voor de ‘verhuur’ van hun buik. In Dit is de dag - Onderzoek vanavond op NPO 2 het verhaal van een 49-jarige vrouw. Ze heeft zeker 20 kilo overgewicht en wil voor 25.000 euro een kind dragen voor een ander stel, graag contant uitbetalen. Het is één van de vrouwen die verslaggever Roelof Bosma ontmoet in zijn zoektocht naar illegale draagmoeders in Nederland.Schemerwereld
Roelof  doet zich voor als wensvader op zoek  naar een draagmoeder en stuit op een schemerwereld  waarin regels niet lijken te bestaan. En waarin wanhopige wensouders in zee gaan met draagmoeders die er financieel een slaatje uit willen slaan. Waarom staan de autoriteiten in ons land machteloos tegenover deze verboden praktijken? En waarom kijken ze soms zelfs weg?

Dit is de dag: Reportage, maandagavond 6 oktober, EO, NPO2, 21.15 uur.


Ga naar de website van Dit is de dag
Dit is de dag terugkijken via npo.nl
NPO 1 kijken via npo.nl