De wachtkamer 22 juli carousel missed 1437472214

In De Wachtkamer woensdag op NPO 2 de dilemma's van mantelzorger Annette. PGB-bureaucratie dwarsboomt de zorg voor haar zieke gezinsleden.

Wel of niet een kind adopteren, wel of niet klokkenluider worden, wel of niet een nier doneren? Het IKON programma  De Wachtkamer vertelt elke week op NPO 2 het persoonlijke verhaal van iemand op weg naar zo'n ingrijpende levenskeuze. De wachtkamer is immers een plaats waar mensen op de drempel staan van een besluit dat de rest van het leven kan bepalen. 


Levensvragen
Zittend in de wachtkamer overpeinzen de hoofdpersonen alle dilemma's waar hij of zij voor staan op het gebied van doofheid, kinderloosheid, bureaucratie, discriminatie en orgaandonatie. Daarbij komen belangrijke levensvragen boven, zoals: Waarom zit ik hier? Hoe sta ik er voor? Moet ik er iets aan doen en hoe gaat dat straks veranderen?

Bureaucratie
In de aflevering van woensdag 22 juli het verhaal van mantelzorger Annette. Deze vrouw heeft haar succesvolle eigen bedrijf opgegeven om fulltime te zorgen voor haar man en kinderen die lijden aan een progressieve spierziekte. Maar er blijft nauwelijks tijd over om te zorgen, Annette is namelijk veel te druk met het invullen van papierwerk om haar PGB rond te krijgen. De strijd met de bureaucratie gaat Annette dapper aan, maar hoe lang houdt ze dit nog vol?

In de Wachtkamer: Mantelzorg, woensdag 22 juli, 22.45 uur, IKON, NPO2


Naar de website van De Wachtkamer
Bekijk de wachtkamer op npo.nl