De wachtkamer 29 juli 2 carousel missed 1438088577

In De Wachtkamer woensdag het verhaal van de Joodse Chantal. Zij voelt dat het antisemitisme groeit, maar wil daarvoor niet wegvluchten.

Wel of niet een kind adopteren, wel of niet klokkenluider worden, wel of niet een nier doneren? Het IKON programma  De Wachtkamer vertelt elke week op NPO 2 het persoonlijke verhaal van iemand op weg naar zo'n ingrijpende levenskeuze. De wachtkamer is immers een plaats waar mensen op de drempel staan van een besluit dat de rest van het leven kan bepalen.


Levensvragen
Zittend in de wachtkamer overpeinzen de hoofdpersonen alle dilemma's waar hij of zij voor staan op het gebied van doofheid, kinderloosheid, bureaucratie, discriminatie en orgaandonatie. Daarbij komen belangrijke levensvragen boven, zoals: Waarom zit ik hier? Hoe sta ik er voor? Moet ik er iets aan doen en hoe gaat dat straks veranderen?

Uitgescholden
In de aflevering van woensdag 29 juli het verhaal van Chantal. Zij wordt net als veel andere Joodse Nederlanders steeds vaker bespuugd, bedreigd en uitgescholden. Met de aanslagen op Joodse doelwitten in Parijs en Kopenhagen, lijkt de onveiligheid in de rest van Europa ook toe te nemen.

De Israëlische premier Netanyahu roept de Joden daarom op om massaal naar Israël te emigreren, maar Chantal piekert er niet over om te vluchten. Wel worstelt ze met de vraag hoe je uiting geeft aan je geloof als het onder druk staat. En hoe zorg je ervoor dat er meer wederzijds begrip komt tussen botsende culturen en religies?

In de Wachtkamer: Joods in Nederland, woensdag 29 juli, 22.45 uur, IKON, NPO2


Alles van De Wachtkamer op npo.nl
Naar de website van De Wachtkamer

Bekijk De Wachtkamer op npo.nl