Anp 26486455 carousel missed 1482151023

De mannen van het satirische VARA-programma De Kwis zijn terug van weggeweest. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen krijgen ze bezoek Diederik Samsom. Wat weet de PvdA-politicus nog over het nieuws van afgelopen week?

Cabaretiers Joep van Deudekomen, Rob Urgert, Niels van der Laan, Jeroen Woe onderwerpen Samsom aan vragen, parodieën en opdrachten. De politicus wordt zaterdagavond op NPO 1 bijgestaan door gastheer Paul de Leeuw.

Diederik Samsom in De Kwis
De Kwismasters zijn in ieder geval blij met de komst van Samsom. 'We vinden het heel leuk om in deze politieke tijden ook eens aandacht te geven aan de kleinere politieke partijen', zo spreken ze sarcastisch. Sinds 2012 is Samsom fractievoorzitter van de PvdA, waar hij de opvolger werd van Job Cohen.

Bekende Nederlanders te gast
Na Samsom komen onder andere Willeke Alberti, Patrick Lodiers, Daphne Deckers en de schaatsbroers Ronald en Michel Mulder langs in De Kwis. In het vorige seizoen waren onder meer Lucille Werner, BNN-presentator Ruben Nicolai en NOS-presentatrice Dionne Stax te gast.

De Kwis, zaterdag 7 maart, 20.25 uur, VARA, NPO 1


Kijk het vorige seizoen van De Kwis terug