De Eerste Wereldoorlog is net voorbij en de bewoners verheugen zich op betere tijden. In het derde seizoen van de Britse dramaserie Downton Abbey waan je jezelf terug in de tijd.

Het succesvolle kostuumdrama draait om de familie Crawley en het bedienend personeel op het landgoed Downton Abbey. In het derde seizoen zijn lady Mary en Matthew Crawley druk met de voorbereidingen van hun huwelijk. Ook krijgt Robert Crawley slecht nieuws te horen, dat wel eens grote gevolgen voor de toekomst van het landgoed zou kunnen hebben.

Nieuwe hoofdrolspeler
Tijdens het derde seizoen van Downton Abbey verschijnt een nieuw personage ten tonele. De moeder van Cora, Martha Levinson, komt over uit Amerika en zet daarmee de verhoudingen binnen het landgoed op scherp. Vooral voor Violet is de komst van de Cora’s moeder even wennen.

Succesvol
De eerste aflevering van het derde seizoen werd goed bekeken in Groot-Brittannië. Maar liefst negen miljoen mensen zagen de avonturen van de bewoners van het landgoed. In 2011 sleepte de serie een Golden Globe voor de beste mini-serie in de wacht en won het een Rockie Award op het Banff World Television Festival in Canada.

Downton Abbey, zaterdag 24 november om 20.05 uur op Nederland 2