In de eerste twee seizoenen van de detectiveserie Scott & Bailey maakte je kennis met de dertigjarige hardwerkende detective Rachel Bailey en haar collega Janet Scott van veertig jaar. Ook in het derde seizoen, vanaf woensdag te zien op NPO 1, zijn zij de hoofdrolspelers.

Rachel is is een nuchtere, toegewijde en hardwerkende detective. Janet daarentegen weet al heel lang waarom ze detective wilde worden: een vriend van haar werd vermoord en de zaak werd nooit opgelost. In de derde serie van Scott & Bailey nemen de spanningen weer toe.

Eerste aflevering derde seizoen Scott & Bailey
Een buurman klopt bij Janet op de deur en klaagt over de geur uit een huis in de buurt. Janet gaat vervolgens het huis in en treft onderaan de trap het afgehakte hoofd van de 75-jarige Eunice Bevan, bovenaan de trap is de rest van het lichaam. Ondertussen ligt Bevan's man in bed, uitgehongerd en niet in staat te praten.

Relationele spanning tussen Rachel en Janet
De familieleden van Eunice zijn moeilijk te vinden, maar Rachel komt op het spoor van dochter Helen die niet erg onder de indruk is van het nare bericht dat zij te horen krijgt over haar ouders. Ondertussen lopen de spanningen tussen Rachel en Janet op. Bovendien zijn de twee dames nog steeds niet helemaal gelukkig in de liefde.

Derde seizoen Scott & Bailey, vanaf woensdag 24 september, 21.25 uur, KRO, NPO 1


Ga naar de website van KRO Detectives: Scott & Bailey