Maestro2016 carousel missed 1496122372

Welke BN'er wordt de nieuwe maestro van Nederland en wint de gouden baton? Acht kandidaten proberen elke zondag op NPO 1 het dirigentenvak onder de knie te krijgen.

Acht BN'er gaan elke zondag in het derde seizoen van het AVROTROS-programma Maestro de muzikale strijd aan: Karen Bloemen, Rene Froger, Aaf Brandt Corstius, Marlou van Rhijn, Leona Philippo, Daan Boom, Patrick Stoof en Ferry Doedens. De kandidaten krijgen voor de eerste aflevering slechts twee uur van tevoren te horen welk stuk ze moeten dirigeren.

Groot symfonieorkest
De nieuwe Maestro-kandidaten keken tijdens het nieuwjaarsconcert toe hoe oud-finalist Carlo Boszhard een groot symfonieorkest dirigeerde tijdens optredens van Ilse DeLange, OG3NE en Guus Meeuwis. Karin Bloemen zong na haar bekendmaking als kandidaat van Maestro een duet met Guus Meeuwis, een vertaling van het nummer Vincent van Don McLean over Vincent van Gogh.

Jury
In dit nieuwe seizoen van Maestro maakt de Nederlandse dirigent Vincent de Kort zijn opwachting als juryvoorzitter, hij vervangt hiermee dirigent Otto Tausk. Samen met violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis beoordeelt De Kort de prestaties van de deelnemers. Vincent de Kort is de eerste Nederlandse dirigent ooit die een voorstelling in het befaamde Bolsjoj-theater in Moskou mocht dirigeren.

Maestro, vanaf zondag 17 januari, 20.20 uur, AVROTROS, NPO 1

Naar de website van AVROTROS
Bekijk Maestro op npo.nl
Meer klassieke muziek in onze special