Floortje naar het einde van  carousel missed 1444649722

Floortje Dessing reist voor Floortje Naar Het Einde Van De Wereld wederom naar de verste uithoeken op aarde. Het derde seizoen begint woensdag bij de VARA op NPO 1.

In Floortje Naar Het Einde Van De Wereld bezoekt Floortje mensen die ervoor kiezen om op een afgelegen plek te wonen. Vanuit passie, vanuit overtuiging of simpelweg omdat ze hun hart volgen. Floortje draait een paar dagen mee in hun leven om hun verhalen te horen en om te ervaren hoe het is om aan het einde van de wereld te wonen.

Zeven dagen reizen
In de eerste aflevering reist Floortje naar het piepkleine eilandje Palmerston, midden in de Stille Oceaan. De enige manier om er te komen is met een boot die maar een paar keer per jaar vaart. Na een reis van zeven dagen bezoekt Floortje een Engelse onderwijzeres, Rose Clark, die daar is terechtgekomen nadat haar vader in de jaren vijftig schipbreuk leed voor de kust van het eiland.

Fysiek zwaar
Niet alleen is de reis naar een bestemming soms lastig, de weersomstandigheden zijn ook niet altijd even gunstig. Later in het seizoen is Floortje bijvoorbeeld in Spitsbergen waar de gevoelstemperatuur wel min veertig kan worden. ‘Het is een te gek programma om te maken,’ zegt Floortje, ‘maar fysiek is het loodzwaar.’

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, woensdag 28 oktober 2015, 21.25  uur, VARA, NPO 1


Bekijk hier alle afleveringen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld