Op Prinsjesdag leest Koning Willem-Alexander voor het eerst de troonrede voor. De NPO besteedt veel aandacht aan deze bijzondere dag.Het verslag van de Derde Dinsdag zelf wordt gebracht door de NOS op Nederland 1, Politiek 24 en Radio 1. Volg de rijtoer naar de Ridderzaal, het uitspreken van de Troonrede, de balkonscène en het overhandigen met het koffertje met de Miljoenennota rechtstreeks.

Debat kabinetsplannen
Wanneer Koning Willem-Alexander de ceremoniële handelingen heeft afgerond, volg je bij de NOS het debat met de fractieleiders over de kabinetsplannen. Dit debat is vanaf 20.30 uur rechtstreeks te zien op Nederland 1 en Politiek 24.

Achtergronden
De actualiteitenprogramma’s van de NPO besteden veel aandacht aan Prinsjesdag . In een extra lange uitzending van EenVandaag is vicepremier Lodewijk Asscher te gast. Hij geeft in de uitzending toelichting op de kabinetsplannen die gepresenteerd worden. Ook SP-leider Roemer en D66-voorman Alexander Pechtold schuiven aan in EenVandaag. In Nieuwsuur is Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem aanwezig. Hij praat over de miljardenbezuinigingen die het kabinet wil doorvoeren en hoe er draagvlak voor gecreëerd kan worden.

Live verslag Prinsjesdag, vanaf 12.35 uur op Nederland 1, Politiek 24 en Nederland 2 (met gebarentolk).
Samenvatting Prinsjesdag, om 19.20 uur op Nederland 2 en Politiek 24 EenVandaag, om 18.15 uur op Nederland 1
Debat fractieleiders, om 20.30 uur op Nederland 1 en Politiek 24
Nieuwsuur Politiek, om 22.00 uur op Nederland 2