The legacy carousel missed 1418303920

Als kunstenares Veronika een erfernis achterlaat, pakt alles anders uit dan verwacht. In de Deense dramaserie The Legacy, die maandag start bij de NTR op NPO 2, komen geheimen en leugens boven tafel.

De nieuwe dramaserie uit Denemarken is in eigen land en buitenland een succes. De taal, het licht, de compositie en de manier van filmen maken Deense series zo bijzonder. Doordat er met de losse hand gefilmd wordt, sta je als kijker dichtbij de personages.


The Legacy op NPO 2

De beroemde kunstenares Veronika Grønnegaard wijzigt op haar sterfbed haar testament. Wanneer haar kinderen bijeenkomen om de erfenis te verdelen, blijkt dat zij heel haar landgoed nalaat aan haar dochter die haar niet kent. Dit brengt haar andere kinderen in verwarring. Het is het begin van een pijnlijk proces vol spanningen, leugens, geheimen en onbeantwoorde vragen.

Eerste aflevering

Kunstenares Veronika gaat langs de bloemenwinkel waar Signe Larsen werkt. Ze bestelt een aantal boeketten bij haar en vraagt of ze deze thuis wil bezorgen. Wanneer Signe de bloemen komt afleveren, vertrouwt Veronica haar een geheim toe. Dit geheim brengt echter grote gevolgen met zich mee.

The Legacy, maandag 15 december 2014, 23.00 uur, NTR, NPO 2