Winehouse carousel missed 1462352569

Van vrijdag 20 maart tot en met zaterdag 28 maart zendt NPO Radio 6 De Zwarte Lijst uit. Dat is de lijst vol soul- en jazzmuziek, samengesteld door luisteraars van de radiozender. Ook bij de NTR op NPO 3 is er aandacht voor zwarte muziek.

Afgelopen dinsdag in De Wereld Draait Door blikte Matthijs van Nieuwkerk met zanger Paul van Kessel en de bands BRUUT! en The Cool Quest alvast vooruit op De Zwarte Lijst, maar het echte werk gaat vrijdagochtend beginnen. Dan gaat op NPO Radio 6 voor de zesde keer de lijst van start.

Luister live naar NPO Radio 6 via npo.nl

De Zwarte Lijst op NPO Radio 6
De aftrap is vrijdagochtend om 9.00 uur. Vanaf dan luister je acht dagen lang op NPO Radio 6 naar De Zwarte Lijst. Er graag beeld bij hebben? Op de website van NPO Radio 6 kijk je mee via de webcam. Ook NPO Cultura doet ruim een week lang verslag, met onder andere aanvullende documentaires.

De Zwarte Lijst op NPO 3
De NTR is er zaterdagavond op NPO 3 met een tv-programma vol muziek, bijzonder archiefmateriaal, reportages en mooie verhalen uit de soul- en jazzgeschiedenis. Ontwerper Hans Ubbink vertelt over de invloed van soul en hiphop op de mode, muzikant Dave von Raven van De Kik geeft toe wie zijn favoriete Zwarte Lijst-held is en Leo Blokhuis geeft les over de muziekgeschiedenis. Tot slot neemt NPO Radio 6-dj neemt je mee opkomende artiesten zoals Kwabs en Benjamin Clementine en vertelt producer Mark Ronson over het nummer Valerie van Amy Winehouse. Sylvana Simons presenteert het geheel aan elkaar.

De Zwarte Lijst, van vrijdag 20 maart t/m zaterdag 28 maart, NPO Radio 6
De Zwarte Lijst, zaterdag 21 maart, 22.40 uur, NTR, NPO 3


Luister live naar NPO Radio 6 via npo.nl
Stem op De Zwarte Lijst via nporadio6.nl
Doe de stemwijzer op nporadio6.nl
De Zwarte Lijsten van de vorige jaren
Themaweek De Zwarte Lijst op NPO Cultura
Vooruitblik op De Zwarte Lijst in DWDD