In aanloop naar het FIFA WK Voetbal in Brazilië wandelt Sander de Kramer met de helden van Oranje. In de speciale afleveringen van De wandeling praat De Kramer met Wim Kieft, Edwin van der Sar, Jan Jongloed en Giovanni van Bronckhorst.

Donderdag gaat het FIFA WK Voetbal officieel van start en vrijdag al is de eerste wedstrijd van het Nederlandse elftal. In plaats van vooruitkijken, kijkt Sander de Kramer met voormalig Oranje-internationals terug op de levens van de voetballers. Wat heeft voetbal hen gebracht? En wat kan voetbal op topniveau met een mens doen?

wkspeical2

  Vier afleveringen
  De Kramer wandelt met Wim Kieft, Edwin van der Sar, Jan Jongbloed en Giovanni van Bronckhorst. Hij praat met Kieft over zijn cocaïnegebruik dat hij dit voorjaar opbiechtte. Onderwerp van gesprek met Van der Sar is de hersenbloeding van zijn vrouw Annie-Marie van der Sar. En met Jongbloed gaat het vooral over de verloren finales tegen West-Duitsland en Argentinië in respectievelijk '74 en '78. "Bij mij is het geen trauma gebleven, maar het zal altijd wel als een gemiste kans worden gezien", zegt de ex-doelman daarover.

  Giovanni van Bronckhorst
  In de laatste aflevering staat Van Bronckhorst centraal, die bij het vorige WK in Zuid-Afrika nog aanvoerder was en een prachtig doelpunt maakte in de halve finale tegen Uruguay. Zijn oma was tijdens het WK over komen vliegen en zat tijdens de goal in het stadion. De linksback vertelt uitgebreid over zijn familie, Molukse afkomst en eigen opgerichte stichting. 

  De wandeling, van maandag t/m donderdag, elke dag om 18.55 uur, KRO, Nederland 2


  Live naar Nederland 2 kijken via npo.nl
  Ga naar de special over het FIFA WK Voetbal
  Lees meer over de website van De wandeling