Kuipers carousel missed 1421317913

Sander de Kramer wandelt maandag op NPO 2 met astronaut André Kuipers door de Oostvaarderplassen. Dit natuurgebied gaf de astronaut vanuit de ruimte altijd een gefascineerde aanblik.

Astronaut André Kuipers verbleef tweemaal als astronaut in de ruimte. In 2004 was hij acht dagen aan boord van het internationale ruimtestation ISS. In 2011 keerde hij voor vijf maanden terug om nieuwe wetenschappelijke experimenten uit te voeren. Hij genoot van het zweven en hing vaak bij het raam om van het uitzicht te genieten. Op maandag 19 januari vertelt hij bij de KRO zijn persoonlijke verhaal.

Ruimte-avonturen
Anrdré keek vanuit de ruimte naar de aarde met zijn woestijnen, bergen en oceanen op een manier die weinigen kunnen ervaren. Zijn ruimte-avonturen veranderde zijn visie op de planeet voorgoed. Hij ziet de mensheid als een plaag, die net als een zwerm sprinkhanen alles opvreten en daarna massaal uitsterven.

Terugkeer naar aarde
Tijdens zijn wandeling met Sander Kramer vertelt Kuipers ook over het spannendste moment van de vlucht: zijn terugkeer naar de aarde en het laatste videogesprek met zijn vrouw. Kuipers: 'Dat was een emotioneel moment. Ik zweefde expres weg en zwaaide nog even, met in mijn achterhoofd dat dit misschien haar laatste beeld van mij zou zijn.'

De Wandeling: André Kuipers, maandag 19 januari, 19.20 uur, KRO, NPO 2


Naar de website van De Wandeling
Meer afleveringen van De Wandeling op NPO 2
De landing van Kuipers op aarde in 2012
André Kuipers: Terugblik op ruimtereis
NTR-serie: André op aarde
Huldiging André Kuipers