Een wachtkamer, een plaats waar mensen op de drempel staan van een besluit dat de rest van het leven kan bepalen. Wel of niet die topsport carrière najagen, wel of niet een maagverkleining, wel of niet doorgaan met die relatie? Het nieuwe IKON programma 'De Wachtkamer' vertelt elke week het persoonlijke verhaal van iemand op weg naar zo'n keuze.

wachtkamerDilemma's
Zittend in de wachtkamer overpeinst de hoofdpersoon alle dilemma's waar hij of zij voor staat: waarom zit ik hier? Hoe sta ik er voor? Moet ik er iets aan doen en hoe gaat dat straks veranderen? In de eerste aflevering het verhaal van Joyce Visser, een vrouw van 36 jaar. Ze kampt al vanaf haar kindertijd met overgewicht. Een permanente strijd tegen de overtollige kilo’s die ze maar blijft verliezen. Omdat haar BMI inmiddels gevaarlijk hoog is (48) wil ze graag haar maag operatief laten verkleinen.

Lotgenoten
Maar komt ze hiervoor in aanmerking? Joyce neemt je mee op onderzoek naar deskundigen en lotgenoten. In IKONs Wachtkamer maakt ze je deelgenoot van haar innerlijke strijd tegen de  kilo’s. Want niet iedereen is enthousiast over de operatie. Sommige deskundigen noemen het een fysieke oplossing voor een psychisch probleem. Wat zou jij doen?

De Wachtkamer, vanaf woensdag 25 juni om 23.25 uur bij de IKON op Nederland 2.