Mouna s keuken carousel missed 1496131553

Vanavond start de nieuwe dramaserie Mouna’s Keuken. Wil je meer weten over de personages die in de keuken van Mouna te vinden zullen zijn? Bekijk dan dit handige overzicht.

Mouna's Keuken personage Mouna


Mouna is al 26 jaar samen met Frans. Ze zijn om principiële redenen niet getrouwd, maar ze hoopt stiekem dat Frans toch een keer op zijn knieën zal gaan.

Mouna heeft een passie voor koken. Samen met Frans heeft ze twee volwassen kinderen: Emma en Tijs. Mouna is zorgeloos, oplossingsgericht en een blij en positief mens die ervan overtuigd is dat een goede maaltijd meer kan betekenen dan een goed gesprek.


Mouna's Keuken personage Frans


Frans is redacteur op de economieafdeling van een gerenommeerd dagblad. Hij dreigt boventallig te worden binnen het bedrijf en dat brengt veel spanningen met zich mee.

Frans laat het er echter niet bij zitten en spant met behulp van Dennis een rechtszaak aan en dat vreet aan hem. Frans is bovendien hypochondrisch. Hij denkt altijd dat hij doodgaat of op z’n minst een ernstige ziekte heeft.


Mouna's Keuken personage Dennis


Dennis is advocaat arbeidsrecht. Hij is homoseksueel en zijn geliefde Sjoerd is een jaar geleden overleden. Hij heeft een realistische inslag, is hard en zakelijk, maar wel oprecht.

Hij houdt erg van lekker eten, dus hij is bij Mouna aan het juiste adres. Hij trekt dan ook regelmatig de (ijs)kast open, op zoek naar eten. Sinds de dood van Sjoerd voelt hij zich vaak eenzaam en lost hij zijn verdriet op door hard te werken en veel te eten.


Mounaskeuken personage coco


Coco is fotografe en alleenstaand. Op de middelbare school had ze een ‘relatie’ met Dennis, maar ze begreep al snel dat Dennis niet op meisjes viel.

Haar eerste echte grote liefde, Harold, is jong overleden door een motorongeluk. Daarna is ze nooit meer echt verliefd geweest. Ze heeft nu veel wisselende contacten en doet dat vooral om de seks. Coco is van rijke komaf, haar ouders zijn overleden en ze heeft flink wat vermogen geërfd.


Mounaskeuken personage anneloes


Anneloes is beeldend kunstenares. Vanwege gebrek aan opdrachten doet ze op het moment allerlei andere klusjes. Ze was ooit getrouwd met de Iraanse Ibrahim.

Anneloes en Ibrahim hebben samen een zoon, Moktar, die Anneloes nu alleen opvoedt. Daar heeft zij veel problemen mee. Gelukkig helpt Dennis haar, die zich positioneert als surrogaat vader voor Moktar. Anneloes bekijkt het leven door een roze bril. Ze ziet alles positief en wil daardoor problemen niet zien.


Mouna's Keuken personage Peter


Peter is leraar geschiedenis, vader van Judith en Bien en ligt na bijna 20 jaar huwelijk in scheiding met Patty, de zus van Frans.

Peter is charmant onhandig. Hij stoot altijd wel wat om of loopt ergens tegenaan. Een man van weinig woorden, maar als hij eenmaal op gang komt is hij niet meer te stuiten. Patty is zijn grote liefde. Ze bedroog hem al geruime tijd, maar hij had het simpelweg niet door.


Mouna's Keuken personage Patty


Patty werkt bij een beveiligingsbedrijf en heeft een leidinggevende functie. Alles aan Patty is veel. Ze is precies het tegenovergestelde van Peter.

Patty heeft spijt van haar ontrouw. Ze wil Peter en de kinderen terug, maar de angst dat het wellicht te laat is speelt een grote rol. Patty voelt zich altijd buitengesloten en is bang dat de vriendenkring haar gedrag veroordeelt.


Mouna's Keuken, vrijdag 18 maart, 23.00 uur, AVROTROS, NPO 2


Lees meer over Mouna's Keuken
Kijk meer dramaseries op npo.nl/drama