Nederland kiest de provincies carousel missed 1425298457

Hoe heeft Nederland gestemd tijdens de Provinciale Statenverkiezingen? Dat is de vraag waar de NOS woensdagavond vanaf 20.30 uur antwoord op geeft in het avondvullende NPO 1-programma Nederland Kiest. De definitieve uitslag wordt 's nachts bekend.

Voordat de stemmen kunnen worden geteld, moet er natuurlijk eerst nog worden gestemd. Dat kan op woensdag 18 maart tussen 7.30 uur en 21.00 uur. De NOS doet de hele dag door verslag van de Provinciale Statenverkiezingen, naast NPO 1 ook op NPO Radio 1.

Verkiezingsuitslagen live vanuit Hilversum en Den Haag
Presentator Rob Trip praat vanuit Hilversum de avond aan elkaar. Tussendoor brengt Dionne Stax de uitslagen en zorgt politiek analist Dominique van der Heyde voor de politieke duiding. Trip schakelt ook met Nieuwsuur-presentatrice Mariëlle Tweebeeke, die in Dudok in Den Haag met verschillende gasten in gesprek gaat over de laatste ontwikkelingen. Al om 21.00 uur volgt de eerste exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos.

Provinciale Statenverkiezingen bij de NPO
Verschillende NPO-programma's besteedden de afgelopen weken aandacht aan de Provinciale Statenverkiezingen. Dinsdagavond vindt in Nederland Kiest het slotdebat plaats. Daarin proberen de partijleiders nog een keer de kiezer te overtuigen.

Nederland Kiest: de uitslagen, woensdag 18 maart, vanaf 20.30 uur, NOS, NPO 1
Nederland Kiest: de uitslagen, woensdag 18 maart, vanaf 20.55 uur, NPO Radio 1
NOS Journaal, woensdag 18 maart, 22.00 uur, NOS, NPO 2


Ga naar de special over de Provinciale Statenverkiezingen
Luister live naar NPO Radio 1 via npo.nl