Avro   de tiende van tijl   daniel j. ashes lowres carousel missed 1492162897

In het vierde seizoen van De Tiende van Tijl bewijst Tijl Beckand opnieuw waarom iedereen van klassieke muziek kan houden. Elke donderdag gaat hij op NPO 2 op zoek naar verborgen codes in de klassieke muziek, waardoor bekende melodieën nooit meer hetzelfde zullen klinken.

Voor AVROTROS ontrafelt Tijl dit seizoen het raadsel van Elgar en wordt de Matthäus Passion van Bach zorgvuldig ontleed en omlijst met een bijzondere opvoering van Marco Bakker. Daarnaast reist hij door Europa om speciale operahuizen te portretteren en laat hij wekelijks een vergeten instrument horen dat weer een podium verdient. Tot slot zijn er exclusieve live-optredens van onder anderen Anneke van Giersbergen, Remy van Kesteren en Tania Kross.


Vaste pianiste
Dit seizoen is Valentina Tóth (1994) de vaste pianiste in De Tiende van Tijl. Dit jonge pianotalent ontving eerste prijzen op onder meer het Nationaal Prinses Christina Concours en het Internationaal Muziekconcours te Stockholm. Andere hoogtepunten in Valentina’s jonge carrière zijn bijvoorbeeld haar optreden in Carnegie Hall (New York, 2009) en tijdens het Edison Gala (2009).

Favoriete fragmenten
De laatste uitzending van dit seizoen, op 7 mei, wordt een compilatie van fragmenten uit seizoen 1 tot en met 3 waarbij ook jij mee kan bepalen wat je terug gaat zien. Op avrotros.nl/detiendevantijl staat Tijls Top 50. Breng hier van 26 maart t/m 30 april 2015 minimaal 1 en maximaal 5 stemmen uit en wie weet wordt jouw favoriete fragment straks uitgezonden.

De Tiende van Tijl, vanaf donderdag 26 maart, 20.25 uur, AVROTROS, NPO 2


Naar de website van De Tiende van Tijl
Bekijk De Tiende van Tijl op npo.nl