Rijdende rechter carousel missed 1441024271

Mr. Frank Visser is begonnen aan zijn laatste seizoen voor De Rijdende Rechter. In de eerste aflevering beslecht hij een burenruzie in het dorpje Elspeet.

'Dat is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.' Met deze gevleugelde woorden begint Frank Visser dinsdag op NPO 1 aan zijn laatste seizoen. Ook dit najaar worden hem weer hoogopgelopen conflicten voorgelegd die schreeuwen om een oplossing. In samenwerking met zijn rechterhand Jetske van der Elsen, zoekt Frank naar een passende oplossing en doet uiteindelijk een bindende uitspraak.


Bospad
Het bospad van de gemeente Nunspeet zorgt in het dorpje Elspeet voor een hoop gedoe tussen de buren meneer Groeneveld en meneer Schouten. Beide heren gebruiken het pad niet om over heen te wandelen, maar om auto’s, rijtuigen en karren te parkeren. Volgens meneer Groeneveld doet de gemeente Nunspeet er helemaal niets aan en sterker nog; Schouten komt overal mee weg terwijl hij zijn busje niet eens naast zijn huis mag parkeren. Meester Visser probeert het op te lossen.

Twintig jaar De Rijdende Rechter
De eerste uitzending van De Rijdende Rechter was in 1995. Daarmee bestaat dit programma al weer ruim twintig jaar. De meeste conflicten die voorbijkomen, gaan over geluidsoverlast, recht van van overpad, schuttingen, schuurtjes en bomen die te dicht op de erfgrens zouden staan.

De Rijdende Rechter, dinsdag 1 september, 22.20 uur, NCRV, NPO 2


Naar de website van De Rijdende Rechter
Bekijk meer afleveringen van De Rijdende Rechter online