De maandagavond op Nederland 3 ziet er voortaan anders uit. Nieuw is de politieserie Smeris van BNN. Daarnaast zijn het satirische Toren C en PowLitie terug op de buis.

Er staan drie nieuwe programma's in de gids: Smeris, Toren C en PowLitie.


Politieserie Smeris
Smeris, een tiendelige misdaadserie die zich afspeelt in en rondom Tilburg, vertelt het verhaal van hoofdrolspeler Theo Kamp, gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge. De rechercheur wordt van moordzaken afgehaald, omdat hij de regels niet zo nauw neemt. Sterker nog: hij wordt gedegradeerd tot rechercheur in het hennepteam, wat hem allesbehalve bevalt. Dennis van der Ven speelt zijn correcte collagerechercheur Willem Niessen. Samen doen ze er alles aan om topcrimineel Freddy van Nuenen op te sporen.

Satire in Toren C
'Je moet betalen pannekoek!' Het is een van de bekende uitspraken uit de satirische serie Toren C. De winnaar van de Lira Scenarioprijs, Seoul Drama Award en de Beeld en Geluid Award begint maandag alweer aan zijn vijfde seizoen. En ook deze keer kruipen actrices Maike Meijer en Margôt Ros in de huid van tientallen karakters. Schaamte kent daarbij geen grenzen.

PowLitie vangt boeven
In het derde seizoen van PowLitie gaat straatjournalist Danny Ghosen, bekend als verslaggever namens PowNews, op jacht naar dieven. Net als in de vorige seizoenen staan de nieuwste technologische snufjes centraal. Uiteindelijk krijg je een antwoord op de vraag: 'Hoe kun je met behulp van technologie dieven vangen?'

Smeris, maandag 17 maart, 20.25 uur, BNN, Nederland 3
Toren C, maandag 17 maart, 21.20 uur, VPRO, Nederland 3
PowLitie, maaandag 17 maart, 21.50 uur, PowNed, Nederland 3

Meer over de nieuwe politieserie Smeris
Kijk alles van Toren C terug op npo.nl

Live naar Nederland 3 kijken via npo.nl