De maandag op Nederland 3 ziet er voortaan anders uit. Naast de nieuwe dagelijkse programma's StartUp en De Social Club gaan op maandag Proefkonijnen, Jeuk en RamBam van start.

Door de verhuizing van De Wereld Draait Door van Nederland 3 naar Nederland 1, is er om 19.30 uur plek voor de nieuwe dramaserie StartUp, waarin een groep jonge ondernemers wordt gevolgd. Aansluitend om 19.55 uur begint De Social Club; zeven presentatoren boren hun complete netwerk van online vrienden aan om reportages over social media te maken. Lees hier meer over StartUp en De Social Club. Meer informatie over de nieuwe maandag op 3 met Proefkonijnen, Jeuk en RamBam volgt hieronder.


Proefkonijnen
Dennis en Valerio werden met Proefkonijnen wereldnieuws door een stukje van elkaars vlees te eten en door als mannen de pijn van een bevalling te ervaren. Dit seizoen geven de presentatoren antwoorden op nieuwe bizarre vragen. Hoe is het om hoogbejaard te zijn? Lukt het om te vliegen in een papieren vliegtuig? En is het mogelijk om met je crossmotor over water te rijden? In de eerste aflevering is Anky van Grunsven te gast en wordt een antwoord geformuleerd op de vraag waarom er niet vaker op een zebra wordt gereden.

Jeuk
In de droogkomische serie Jeuk wordt Thomas gespeeld door Thomas Acda, Peter door Peter Heerschop en Jelka door, inderdaad, Jelka van Houten. Ze spelen niet alleen een versie van zichzelf; de schaamteloze én schaamtevolle komedie is deels gescript en deels geïmproviseerd. Steeds weer komen Thomas en Peter in ongemakkelijke en pijnlijke situaties terecht die zó gênant zijn dat je er plaatsvervangend jeuk van krijgt.

RamBam
De makers van RamBam stelden de afgelopen jaren meerdere misstanden aan de kaak en in het nieuwe seizoen zal dat niet anders zijn. Presentator Lars Gierveld solliciteerde bij het waarzeggersprogramma Astro TV en hoewel hij niet paranormaal begaafd is, werd hij toch aangenomen. Zijn zogenaamde expertise? 'Soundmapping', een niet-bestaande discipline waarmee de toekomst kan worden voorspeld aan de hand van het stemgeluid. Wekenlang werkte hij voor het bedrijf en kreeg hij tientallen mensen aan de lijn.

StartUp, vanaf 6 januari elke werkdag, 19.30 uur, Nederland 3
De Social Club, vanaf 6 januari elke werkdag, 19.55 uur, Nederland 3
Proefkonijnen, maandag 6 januari, 20.25 uur, Nederland 3
Jeuk, maandag 6 januari, 21.20 uur, Nederland 3
RamBam, maandag 6 januari, 21.55 uur, Nederland 3

Lees meer over StartUp en De Social Club
Ga naar de website van Proefkonijnen
Ga naar de website van Jeuk
Ga naar de website van RamBam