Bnnvara nationalereistest 270515 036 edit carousel missed 1433163313

Welke reiskennis heb jij al op zak? BNN-presentatoren Geraldine Kemper en Dennis Storm, bekend van 3 op Reis, gaan in De Nationale Reistest op zoek naar de reisexpert van Nederland. De test, waar ook bekende Nederlanders aan meedoen, is maandag te zien op NPO 3.

Als het lente is in Nederland, welk seizoen is het dan eigenlijk in Australië? Wat is de langste rivier ter wereld? En wat is ook alweer de hoofdstad van Brazilië? Het zijn zomaar vragen die voorbij zouden kunnen komen in De Nationale Reistest. En jij kunt meespelen met je smartphone of tablet of gewoon met pen en papier.

Bekende Nederlanders in actie
In de studio van De Nationale Reistest nemen NOS op 3-nieuwslezer Mustafa Marghadi, VPRO-reisjournalist Jelle Brandt Corstius, presentator Rick Brandsteder, acteur Everon Jackson, zangeres Josje Huisman, presentatrice Vivienne van den Assem en zangeres Patricia Paay het tegen elkaar op. 'We kijken hoe het met onze wijsheid wat reizen betreft gesteld is', blikt presentator Dennis alvast vooruit.

3 op Reis en 3 op Reis Backpack
Dat Geraldine en Dennis de reistest presenteren, is niet geheel toevallig. Het tweetal reisde voor het NPO 3-programma 3 op Reis de hele wereld over. Maandagavond begint Geraldine voor het programma 3 op Reis Backpack een nieuwe trip door Europa. Hierin volgt ze samen met Jan Versteegh dagelijks jonge reizigers.

De Nationale Reistest, maandag 1 juni, 20.30 uur, BNN, NPO 3


Alles van 3 op Reis terugkijken via npo.nl
Doe De Nationale Reistest online