De nationale eettest carousel missed 1452776000

Welke oer-Hollandse groente is mateloos populair bij gezondheidsfreaks in de States? En hoeveel glazen energiedrank moet je drinken om honderd suikerklontjes binnen te krijgen? Paul de Leeuw schotelt je woensdag op NPO 1 weer veel vragen voor over eten.

Paul de Leeuw
In De Nationale Eettest test Paul de Leeuw bij het publiek in de studio en de kijkers thuis hun kennis over eten. In de studio nemen presentatrice Nance, tv-maker/blogger Tim den Besten, Heel Holland Bakt-winnaar Menno de Koning, schrijver Ronald Giphart, zanger Frans Duijts, presentatrice Vivian Reijs en de jongste chefkok van Nederland Joris Bijdendijk het tegen elkaar op. Wie weet er het meest over wat we allemaal dagelijks naar binnen werken?

Snackgekken
Naast de bekende Nederlanders gaan ook verschillende publieksvakken de strijd met elkaar aan. Weten superfood-liefhebbers ook wat over ander voedsel dan chiazaad en gojibessen? Kunnen de snackgekken opsommen wat er allemaal in een frikandelletje zit? Hebben foodbloggers de wijsheid in pacht over voedsel omdat ze er dagelijks over schrijven? Reikt de culinaire interesse van truckers verder dan het wegrestaurant? En weten gepassioneerde boeren alles over het voedsel dat ze dagelijks verbouwen?

 De Nationale Eettest, woensdag 28 januari, 20.30 uur, BNN, NPO 1

Naar de website van De Nationale Eettest
Bekijk De Nationale Eettest live op npo.nl