Vanaf 7 juli wordt er elke zaterdag op Nederland 2 een prachtig liefdesdrama uitgezonden die zich in een specifieke periode afspeelt. Ga uit van een flinke portie liefde, drama en levenslessen.In de maand juli zijn er diverse romantische films te zien op Nederland 2. Bekijk hieronder wanneer je de doos tissues bij de hand moet houden. The Duchess
Georgiana Spencer is een glamoureuze jongedame die opgroeit in de tweede helft van de achttiende eeuw. Ze staat bekend als de meest fascinerende hertogin en bevindt zich aan de top van de sociale ladder. Op 17-jarige leeftijd trouwt ze met de hertog van Devonshire. Hij is niet geïnteresseerd in haar, maar wel het nageslacht dat ze hem kan bieden. Daarnaast vind hij het ook heerlijk om buiten de deur te snoepen, terwijl Georgiana hoop op een romantische droom huwelijk.
The Duchess, zaterdag 7 juli om 20.10 uur op Nederland 2.

The last station
Na ruim 45 jaar huwelijk is het vuur nog niet lang niet op tussen de beroemde Russische schrijver Leo Tolstoy en zijn vrouw, gravin Sofya. Sofya hecht veel waarde aan haar adellijke bestaan, terwijl Tolstoy een eenvoudig leven nastreeft. Als de nieuwe assistent intrede maakt, heefth ij niet door dat hij de spil wordt van alle intriges.
The last station, zaterdag 14 juli om 20.10 op Nederland 2.

Easy Virtue
De jonge Engelsman John Whittaker valt voor de Amerikaanse Larita en besluit met haar te trouwen. Wanneer hij haar meeneemt naar zijn ouderlijk huis om zijn ouders te ontmoeten, treffen ze daar geen warm ontvangst aan. De moeder van Whittaker is alles behalve content met de keus van haar zoon.
Easy Virtue, zaterdag 28 juli om 20.10 op Nederland 2.

An Education
Jenny groeit op in Londen in de jaren zestig. Wanneer de charmante dertiger David in haar buurt komt wonen krijgen de twee al snel een relatie. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die invloed hebben op Jenny’s verdere leven. Moet ze met David mee, of is het toch verstandiger dat ze aan haar toekomst denkt en haar geplande studie gaat volgen?
An Education, zaterdag 4 augustus om 20.10 op Nederland 2.

Chéri
Léa de Lonval is mooi, tegen de vijftig en een courtisane zonder geldproblemen. Als ze zich realiseert dat de vurigheid van haar jonge minnaar Chéri afneemt, registreert ze met koele verwondering en bittere scherpzinnigheid nog een keer van alle kleine en grote vreugden van passie die haar laatste zal zijn. Pas als Chéri getrouwd is met een onervaren vrouw, beseft hij wat Léa voor hem betekent heeft.
Chéri, zaterdag 11 augustus om 20.10 op Nederland 2.