Ajax amsterdam champions league carousel missed 1495450584

Welke ploegen spelen ook na de winterstop in de Champions League, en voor wie houdt het kampioenenbal op? De laatste speelronde Champions League van dit jaar zie je dinsdag en woensdag op NPO 3.

Voordat de Champions League aan een winterslaap begint staat de laatste speelronde van het jaar op het programma. Dinsdag en woensdag doet de NOS op NPO 3 rechtstreeks verslag van de ontknoping van de groepsfase. Welke ploegen gaan de koker in voor de loting van het vervolg van de Champions League of Europa League, en welke ploegen zijn definitief uitgeschakeld? 

The Reds tegen FC Basel
Op dinsdag is het duel tussen Liverpool en FC Basel te zien. De Zwitsers staan een wedstrijd voor het einde van de groepsfase knap tweede in poule B, op een punt gevolgd door Liverpool. De regerend kampioen Real Madrid gaat aan kop en is niet meer te achterhalen. Alleen winst is voor de Engelse club voldoende om ook in het nieuwe jaar actief te zijn op het hoogste niveau. Lukt het The Reds in eigen huis om het goed draaiende FC Basel te verslaan?

Blijft Ajax actief in Europa?
Voor Ajax was het doek al ruim voor de laatste speelronde gevallen wat betreft een vervolg in de Champions League. De Amsterdammers kunnen nog wel verlenging in de Europa League veilig stellen. Hiervoor moet Ajax minimaal gelijkspelen tegen APOEL Nicosia. De ploeg van Frank de Boer eindigt dan op een derde plaats achter Paris Saint-Germain en FC Barcelona die in Barcelona onderling gaan uitmaken wie poulewinnaar wordt. 

De NOS doet op dinsdag en woensdag rechtstreeks verslag van de Champions League op NPO 3. Na de rechtstreekse wedstrijd volgen van elk gespeeld duel de samenvatting. Op NPO Radio 1 doet NOS Langs de Lijn verslag van de wedstrijden. 


Champions League, dinsdag en woensdag, 20.15 uur, NPO 3