Oud-cabaretier Rob van Liempt zoekt in de jaren '90 de grenzen op van de humor en is nog altijd een grote inspiratiebron voor anderen.

In de docu 'Alles voor een lach' blikken de cabaretiers Theo Maassen, Hans Teeuwen en Raoul Heertje terug op de onstuimige carrière van het grote stand-up comedy talent Rob van Liempt.

Comedytrain
Van Liempt was de succesvolle man in de beginjaren van Comedytrain. Zijn landelijk doorbraak stond voor de deur. Maar dan komt er plotseling een einde aan zijn veelbelovende carrière. De jongen die het in zich had om de allergrootste te worden raakte begin jaren negentig in de vergetelheid. Wie was hij en waarom ging het mis?Eigenzinnig
Cabaretiers van nu schetsen het beeld van een rustige, ietwat verlegen jongen die desondanks thuishoorde op het podium. Zijn grootste kracht bestond eruit dat hij het alledaagse vanuit volstrekt eigenzinnige invalshoeken benaderde. Een originele geest die met zijn persoonlijkheid publiek en collega’s overrompelde.

Confronterend
Er worden herinneringen opgehaald aan Van Liempts eerste optredens, zijn onovertroffen acts, de reacties van het publiek. Bespiegelingen volgen over de kracht van zijn confronterende aanpak. En over de sfeer die steeds grimmiger werd. Zowel hilarische, als ook huiveringwekkende anekdotes passeren de revue.

Deze docu is na uitzending nog een hele week te zien op Hollanddoc24.

Holland Doc: Alles voor een lach, donderdag 8 augustus om 22.45 uur op Nederland 2.