Bach carousel missed 1427879045

In de Passietijd komt de muziek van Johann Sebastian Bach altijd voorbij op NPO Radio 4. De Bach Helpdesk beantwoordt in deze periode vragen over de componist en zijn muziek.

Wat had Bach met cijfers en hoe heeft Bach de popmuziek beïnvloed? Alles wat je ooit wilde weten over Bach, maar nooit durfde te vragen komt aan bod in de Bach Helpdesk van NPO Radio 4. Een team van Bachspecialisten, onder wie dirigent Ton Koopman en de musici van de Nederlandse Bachvereniging geeft antwoord op de meest uiteenlopende vragen.

Vragen lezen en luisteren
Zelf een vraag insturen kan nog tot en met 3 april. Een selectie van de vragen wordt beantwoord in de programma’s van NPO Radio 4. De eerder behandelde vragen zijn terug te lezen en luisteren op de site van NPO Radio 4. Krijg antwoord op de vraag wat de mooiste noot uit de Matthäus Passion is en wat er met mensen gebeurt die niet van Bach houden. 

Johannes Passion in Avondconcert

In het Avondconcert is vanavond de Johannes Passion te horen op NPO Radio 4. Het is een uitvoering die wordt begeleid door La Petite Bande onder leiding van Sigiswald Kuijken. Een kleine bezetting zoals Bach ook de passies uitvoerde, transparant, emotioneel en intiem.


Avondconcert, donderdag 2 april, 20.00 uur, NPO Radio 4