Ga er goed voor zitten, want tijdens de Avond van de Korte Film zie je maar liefst tien films achter elkaar. Deze korte films van tien minuten gingen vorig jaar in première tijdens het Nederlands Film Festival. Hieronder zie je welke films op het programma staan.

Amstel
Het is nog heel vroeg in de ochtend als Maarten aan de Amstel de vrouw van zijn leven ontmoet. Helaas is hij te dronken om een zinnig woord uit te brengen. Hij probeert haar te versieren, maar de fanatieke roeister Eva moet niets van hem hebben. Maarten realiseert zich dat hij een drastisch middel zal moeten inzetten om indruk op haar te maken.

Arash
De uitgeprocedeerde asielzoeker Matthew wacht in het uitzetcentrum Schiphol-Oost op zijn vlucht terug naar Soedan. Maar als een medevluchteling, Arash, een wanhoopsdaad pleegt, krijgt Matthew opeens de kans te ontsnappen. Hij is in tweestrijd: doet hij wat goed is of handelt hij opportunistisch?

Dag Meneer de Vries
De 93-jarige meneer de Vries slijt zijn laatste dagen voor het raam van zijn Waterlandse houten huisje. Tijdens een koude winterdag wordt de bejaarde man verrast met een pakket waarin zijn oude Friese doorlopers zitten. Op dat moment beseft Meneer de Vries dat hij niet wil sterven als de schim die hij geworden is, maar als de persoon die hij ooit was.

Kansloos
Vier uur ’s nachts. Dertigers Sven en Iris staan onhandig op straat te zoenen. Ze hebben de hele avond gedanst en willen de nacht bij elkaar doorbrengen. Eenmaal slingerend op de fiets blijkt al snel dat ze elkaar maar weinig te vertellen hebben. Sterker nog: eigenlijk vinden ze elkaar helemaal niet leuk. Maar ja, wat doe je als de omstandigheden het niet toelaten om uit elkaar te gaan?

Wil
Wil (81) ligt op sterven. De oude vrouw is klaar voor de overgang, zo heeft ze al vaker laten weten in het bijzijn van thuishulp Frank. Voor hem zijn dit demomenten waar het leven om draait en waar hij dit werk voor doet: iemand in alle rust afscheid laten nemen. Maar een en ander loopt niet zo vredig als gehoopt, wanneer schoonzoon Rik besluit 112 te bellen.

Man in Pak
Een werkende moeder staat er alleen voor als haar man het familie-uitje blijkt te zijn vergeten. Gestrest arriveert ze met haar kinderen in het pretpark, waar ze tot haar ergernis wordt omringd door allerlei van geluk stralende families. Een gevoel van eenzaamheid overvalt haar.

No Vacancy
Er gebeuren vreemde dingen in het hotel. Steeds licht bijvoorbeeld een ‘no vacancy’-bordje op, terwijl alle sleutels gewoon aanwezig zijn. Alleen kamer 106 wordt nu en dan gebruikt door een mysterieuze vrouw, op wie de nachtportier verliefd wordt. Gek van nieuwsgierigheid bespioneert hij haar en haar klanten. Dan ontdekt hij dat er een man in het hotel wordt vastgehouden.

Roken als een turk
Het is feest, want Cihan, een Turkse jongen, gaat besneden worden. Hij beseft zelf niet zo goed wat hem te wachten staat, maar door de commentaren van zijn familie en vrienden raakt hij steeds meer doordrongen van het belang van de gebeurtenis. En daarmee raakt hij ook in paniek.

Show Me Love
Na een hevige ruzie met haar ouders loopt Alize weg. Voor de nacht verstopt ze zich op het kleine parkeerplaatsje voor haar huis. Ze observeert haar ouders die denken dat hun dochter vermist is en zich de meest heftige scenario’s voorstellen. Alize blijft toekijken hoe haar ouders bezorgd zijn, in paniek raken, zich machteloos voelen.

Sevilla
De broers Ivar (20), Boris (22) en diens vriendin Kaat (22) gaan in de zomer op de bonnefooi naar Sevilla. Het wordt een onvergetelijke reis.


Vrijdag 27 september om 23.40 uur op Nederland 2