Hoe is het met het klimaat gesteld? In De Achterkant van het Gelijk gaat presentator Marcel van Dam donderdag op NPO 2 op zoek naar antwoorden rond de verandering van het klimaat.

Volgens Barack Obama zal één kwestie de contouren van deze eeuw dramatischer dan elke andere bepalen: de urgente en groeiende dreiging van een veranderend klimaat. Daarom gaat  presentator Marcel van Dam in het VARA-programma De Achterkant van het Gelijk op zoek naar antwoorden op vragen over klimaatverandering.


Toekomstscenario
Volgens veel deskundigen zal de aarde met het traject dat de wereld nu volgt opwarmen met 4 °C aan het eind van de eeuw. Is dit ernstige toekomstscenario nog te voorkomen? Wat moeten burgers, bedrijven en politieke leiders doen om het tij te keren? Zijn we bereid offers te brengen voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen? Deze en vele andere vragen komen aan bod tijdens de uitzending.

Zilveren Nipkowschijf
De Achterkant van het Gelijk werd van 1980 tot en met 1983 en in de jaren 1995 tot en met 1997, 2000, 2002 en 2004 al eens uitgezonden. Deze uitzendingen worden nog steeds gebruikt voor onderwijs, trainingen of als inleiding voor discussies. Het programma wordt gepresenteerd door Marcel van Dam. Hij ontwikkelde het concept van het programma en presenteerde het vanaf de eerste uitzending in 1980. Een jaar later wonnen hij en zijn team er de Zilveren Nipkowschijf mee.

De Achterkant van het Gelijk: Tussen Hoop en Wanhoop, 13 november, 20:25, VARA, NPO 2


Bekijk De Achterkant van het Gelijk op npo.nl
Ga naar de website van het programma
NOS Dossier Klimaat & Energie
Klimaatjagers zoeken naar oorzaken klimaatverandering