Davidbowie carousel missed 1496121877

Popicoon David Bowie is overleden aan de gevolgen van kanker. Ook de NPO staat uitgebreid stil bij zijn excentrieke en artistieke leven

David Bowie werd in 1947 in Londen geboren als David Robert Jones. Hij brak begin jaren zeventig in Engeland als popzanger door, onder meer met het album The Rise and Fall of Ziggy Stardust.

Thema-uitzending DWDD
In een speciale thema-uitzending haalt De Wereld Draait Door herinneringen op aan poplegende David Bowie en wordt zijn bijzondere leven en muziek uitgebreid belicht. Te gast zijn onder meer Ivo van Hove, Wende, Jet Bussemaker, Leo Blokhuis, Thom Hoffman, Yuri Honing, Giovanca en Patricia Paay. Muziek ontbreekt natuurlijk niet: Wende Snijders, Moke en Lucas Hamming spelen nummers van de grootmeester. Tafelheer is Giel Beelen.

3Doc David Bowie: Five Years uit.
Om zijn leven te vieren zendt de VPRO op NPO 3 de 3Doc David Bowie: Five Years uit. De documentaire geeft een beeld van Bowies creatieve visie en toont hem niet alleen als een kameleontische rockster maar ook als een artiest die zich baseert op diverse culturele invloeden.Bowie op NPO Cultura
De Britse zanger, bekend van wereldhits als Space Oddity, Ziggy Stardust, Heroes en Under Pressure, vierde afgelopen vrijdag zijn verjaardag nog met het uitbrengen van een nieuw album: Blackstar. Het digitale themakanaal NPO Cultura staat zaterdag 16 januari vanaf 20.15 uur stil bij zijn overlijden met een aangepaste programmering.


Bekijk: Nieuws overlijden Bowie in NOS Journaal
Radio 2: Hommage aan Bowie
3FM: Reacties op overlijden uit muziekwereld
3voor12 Radio eert David Bowie
EenVandaag: Hollandse fans over hun held
Jinek: Ad Visser over overlijden Bowie
David Bowie Is-tentoonstelling in Groningen
NPO Cultura eert David Bowie