V3v2obama attenborough carousel missed 1435569078

Op zijn 89ste verjaardag werd Sir David Attenborough uitgenodigd op het Witte Huis voor een gesprek op televisie. Niemand minder dan de Amerikaanse president Barack Obama was hierbij degene die de documentairemaker vragen stelde.

De meest machtige man op de planeet interviewt de meest geliefde naturalist over zijn leven, over klimaatverandering en de toekomst van onze planeet. Het unieke interview wordt maandag uitgezonden door de NOS op NPO 2.

Bewondering
Obama steekt tijdens het interview niet onder stoelen of banken dat hij Attenborough al lange tijd bewondert. Maar Attenborough maakt het hem gedurende het interview niet makkelijk. Hij vraagt Obama onder andere waarom hij geen sterk punt kan maken als het gaat om het grondig aanpakken van de klimaatveranderingen.

Onderbuikgevoel
In het interview praten de twee ook over het werk van Attenborough en zijn nieuwste project ‘The Great Barrier Reef’ en schetst wat hij noodzakelijk acht op het gebied van het behoud van de planeet: 'Wat we volgens mij nodig hebben, is het besef en het buikgevoel dat de natuur een deel van onze erfenis is. Het is de enige planeet die we hebben en we moeten ze beschermen. Mensen voelen dat, diep en instinctief. Het is ten slotte waar we naartoe trekken als we iets te vieren hebben of als we in rouw zijn.'

David Attenborough Meets Barack Obama, maandag 29 juni, 19.00 uur, NOS, NPO 2


Lees meer op NOS.nl