Anp 33193297 carousel missed 1490791495

Duurzaam leven is niet alleen van belang in de strijd tegen klimaatverandering; het blijkt ook nog eens leuk, eenvoudig en goed te zijn voor je portemonnee. De NOS doet vrijdag op NPO 2 verslag van de Dag van de Duurzaamheid.

In het hele land worden initiatieven georganiseerd rond duurzaam omgaan met voedsel, afval, vervoer en energie. De noodzaak om over duurzaamheid na te denken is ingegeven door de klimaatverandering. In twee live uitzendingen geeft de NOS een beeld van de laatste ontwikkelingen rond duurzaamheid in Nederland.

Duurzame initiatieven
Art Rooijakkers presenteert deze uitzendingen vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, waar hij live in gesprek gaat met bedenkers van vernieuwende duurzame initiatieven en producten. Deze initiatieven dagen iedereen uit om milieubewuster te leven. Door slimmer om te gaan met eten, beter op energieverbruik te letten, maar ook door minder lang te douchen of de trap te nemen in plaats van de lift. Er is uitgebreid aandacht voor wat het oplevert aan minder CO2-uitstoot, maar vooral ook aan kostenbesparing.

Onderdeel van NPO Groen
Tijdens de uitzendingen schakelt de NOS met het Groene Station van NPO Radio 2, dat live uitzendt vanaf het Centraal Station in Utrecht. NPO Radio 2 staat van 5 tot en met 9 oktober de hele week in het teken van duurzaamheid en vrijdag is de finale. Neem ook zelf deel aan de uitdagingen van de NPO Groen-app om uit te vinden wat één groene week jouw oplevert.

Dag van de Duurzaamheid, vrijdag 9 oktober, 19.20 en 23.00, NOS, NPO 2

Ga naar de website van de NOS
NPO Radio 2: Het Groene Station
Ga naar de special van NPO Groen