Cyberpesten carousel missed 1425373742

Cyberpesten wordt een steeds groter probleem en de impact op gepeste scholieren is ongekend groot. Daarom slaan BNN en KRO voor de Thema-avond Dag tegen Cyberpesten: The Cyberbully op NPO 3 de handen ineen.

In Dag tegen Cyberpesten: The Cyberbully praten Arie Boomsma en Jan Versteegh dinsdagavond op NPO 3 met jongeren die gepest worden via het internet. Cyberpesten gaat verder daar waar gewoon pesten ophoudt. Dat is ook te zien in de korte film The Cyberbully die voorafgaand aan het studiogesprek wordt uitgezonden.

Enorme impact

Cyberpesten wordt een steeds groter probleem. Uit onderzoek van BNN en KRO van vorig jaar blijkt dat pesten via internet steeds vaker voorkomt en dat de impact op het leven van gepeste scholieren vele malen groter is dan bij ‘gewoon’ pesten. Opmerkingen en foto's verspreiden zich online razendsnel, zijn voor iedereen zichtbaar en gaan nooit meer weg.

Haattweets
Tijdens de uitzending vertellen scholieren die gepest worden via internet hun indrukwekkende verhalen. Ook bekende Nederlanders worden niet ontzien op internet en social media. In de uitzending komt het fenomeen ‘haattweets’ aan bod. Verschillende bekende Nederlands lezen deze nare twitterberichten die ze hebben gekregen voor.

Cyberstalker
Ook is in deze thema-uitzending de korte thriller The Cyberbully te zien over tienermeisje Casey die worstelt met een anonieme cyberstalker.  Casey maakt kennis met de duistere kanten van het internet : trollen, privé-foto’s die online worden gezet, mensen die zich uitgeven voor andere mensen en computerhackers.

Dag tegen Cyberpesten: The Cyberbully, dinsdag 3 maart, 20.25 uur, BNN/KRO, NPO 3


Praat mee op het forum Dag tegen Cyberpesten
Bekijk online voorgaande afleveringen Dag tegen Pesten
Bekijk deze thema-avond live via npo.nl
Bekijk online de uitzending over Pesten op het werk