Uit onderzoek blijkt dat cyberpesten steeds vaker voorkomt en dat de impact groot is. In het themaprogramma Dag tegen pesten van de KRO en BNN staan presentators Arie Boomsma en Sophie Hilbrand samen met de rest op tegen pesten en cyberpesten.

Waar pesten ophoudt, gaat cyberpesten verder. In de anderhalf uur durende uitzending Dag tegen pesten praten Boomsma en Hilbrand met pesters, slachtoffers, ouders en deskundigen. Naast indrukwekkende verhalen staan ook de zogeheten 'haat-apps', waarmee scholieren elkaar anoniem kunnen pesten, centraal. Verder praat Tim Hofman met meisjes waarvan ongewild naaktfoto's werden rondgestuurd en doen Anita Witzier en Coosje Smid hun verhaal over hoe pesten hun leven veranderde.

'Aandacht is belangrijk'
Volgens Boomsma van de KRO is het belangrijk dat er aandacht komt voor het thema cyberpesten. "Pesten is van alle tijden, maar de manier waarop het gebeurt verandert voortdurend. Daarom gaat onze uitzending over cyberpesten." BNN-presentator Hilbrand vult aan: "Vaak doorzien pesters niet wat voor blijvende schade ze aanrichten. Bij cyberpesten zien zij nog minder wat de reactie is van hun slachtoffers. We proberen de kijkers bewust te maken van de gevolgen van cyberpesten."

Zapplive en Cyber bully
Nog voordat de uitzending Dag tegen pesten begint, besteedt de NCRV in Zapplive op Zapp aandacht aan het onderwerp pesten. Later op de avond zendt de BNN Cyber Bully uit. In deze Amerikaanse documentaire worden de grote gevolgen voor de mensen die slachtoffer zijn van pesten blootgesteld.

ZappLive, dinsdag 15 april, 17.20 uur, NCRV, Zapp
Dag tegen pesten, dinsdag 15 april, 21.00 uur, BNN en KRO, Nederland 3
Cyber Bully, dinsdag 15 april, 23.10 uur, BNN, Nederland 3


De website van Dag tegen pesten
Praat mee op het forum Dag tegen pesten
Kijk de aflevering Dag tegen pesten van vorig jaar terug
Live naar Nederland 3 kijken via npo.nl