Opiumnightlive 31 carousel missed 1469100294

Het culturele praatprogramma Opium is terug op NPO 2. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen, voortaan te zien op donderdag in plaats van zaterdag, krijgt presentator Cornald Maas bezoek van actrice en scenarioschrijver Kim van Kooten.

Waar moet je als cultuurliefhebber naar toe en wat mag je absoluut niet missen? Opium praat je wekelijks bij over de laatste gebeurtenissen in de wereld van kunst en cultuur.

Kim van Kooten in eerste aflevering Opium
Actrice Kim van Kooten vertelt over haar nieuwe Nederlandse speelfilm Onder het Hart en haar vader Kees vertelt op zijn beurt over Kim. Daarnaast is kunstenaar Wim T. Schippers te gast en gaat directeur Benno Tempel van het Gemeentemuseum Den Haag voor Opium naar het Centraal Museum in Utrecht voor een overzichtstentoonstelling met werk van onder andere Gerrit Rietveld.

Presentator Cornald Maas
Ook in de nieuwe reeks van Opium, live uitgezonden vanuit het Amsterdamse Vondelpark, is Cornald Maas de presentator. Wel is het cultuurprogramma qua vorm en inhoud in een nieuw jasje gestoken. Naast de uitzendingen op NPO 2, wordt Opium ook elke werkdag op NPO Radio 4 uitgezonden.

Opium, vanaf 15 januari elke donderdag, 21.10 uur, AVROTROS, NPO 2


Ga naar de website van Opium
Vorige afleveringen van Opium terugkijken
Vorige afleveringen van Opium Specials terugkijken