Guus meeuwis en new cool collective big band carousel missed 1442232496

In het kader van zeventig jaar bevrijding zendt de NOS zaterdagavond het Concert van de vrijheid uit. Het anderhalf uur durende concert, uitgezonden op NPO 1, bevat optredens van onder andere Guus Meeuwis en Roel van Velzen.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert het concert om de bevrijding van Nederland te herdenken en vieren. Muziek wordt afgewisseld met verhalen over de bevrijding. 

Ga naar de special over 4 en 5 mei

Bijzondere verhalen
De verhalen die verteld worden gaan over mensen die zich op één of andere manier ingezet hebben voor de vrijheid, over mensen die een offer hebben gebracht voor de vrede maar ook bijgedragen hebben aan vrede en verdraagzaamheid. De verhalen worden niet door de mensen zelf verteld, maar door een dierbare; een kind, kleinkind, vriend of vriendin of echtgenote.

Ambassadeurs van de Vrijheid
Bekende Nederlandse popartiesten treden op tijdens dit concert. Onder andere Guus Meeuwis, Ali B, Nick & Simon, Hessel en Van Velzen zullen een nummer zingen dat aansluit bij de bevrijding. Deze artiesten zijn allemaal Ambassadeurs van de Vrijheid geweest. Dit jaar zijn Caro Emerald, Dotan, Jett Rebel en Mainstreet de Ambassadeurs van de Vrijheid.

Concert van de vrijheid, zaterdag 2 mei, 21.15 uur, NOS, NPO 1


Ga naar de special over 4 en 5 mei