Wat wil jij weten van voetbalicoon Frank de Boer? De topcoach is te gast in de eerste aflevering van College Tour.College Tour komt dit keer niet vanuit een saaie collegezaal, maar is speciaal voor het interview met de voetballer afgereisd naar het stadion van Ajax. Want daar voelt hij zich natuurlijk op zijn best. 


Vacature
De Boer vertelt aan Twan Huys en de zeshonderd studenten dat hij een moeilijke start van de competitie voor Ajax tegemoet ziet. Hij zit met het vertrek van Eriksen en Alderweireld en ook de blessure van aanvoerder Siem de Jong werkt niet mee. “Ik zou het liefste nog een goede buitenspeler en middenvelder hebben”, zegt hij in de uitzending. 


Wanneer het gaat om Nederland als voetballand, geeft hij aan weinig ervan te verwachten. “We zijn vooral een opleidingsland aan het worden”, aldus De Boer, “Met wat geluk kun je zes of zeven talenten bij elkaar te hebben, maar daarmee moet je niet ineens de Champions League willen winnen.” Het bereiken van de kwartfinale ziet hij wel als haalbaar.

College Tour, vrijdag 6 september om 20.25 uur op Nederland 3