De aanklagers carousel missed 1496136378

In de nieuwe vierdelige serie 2Doc: De Aanklagers volgt Coen Verbraak een jaar lang verschillende officieren van justitie in het spoor naar de misdaad. Wat houdt hun cruciale rol tijdens het strafproces precies in? En voor welke dilemma's komt hij te staan? De eerste aflevering is op maandag 11 april te zien bij de VARA op NPO 2.

Coen Verbraak geeft een uniek kijkje achter de schermen bij het Openbaar Ministerie en openbare aanklagers. Hij volgt officieren van justitie van verschillende parketten tijdens hun werk. Hoe bereidt een officier van justitie zich voor op een zaak? Wanneer besluit hij tot aanhouding of vervolging van een verdachte? En welke risico’s mag de omgeving daar wel of niet bij lopen?

Bekijk hier Coen Verbraak over De Aanklagers bij Pauw


Aanstaande maandag in deel 2
In de tweede aflevering wordt er een dode man gevonden onder verdachte omstandigheden op bed gevonden. Daarom besluit de officier van justitie om een nieuw Team Grootschalig Onderzoek (TGO) te openen. Daarnaast kijkt Verbraak samen met een officier van justitie terug op de Amsterdamse zedenzaak van Robert M. Als laatste mag Verbraak meekijken bij het oprollen van een internationale drugslijn.

2Doc: De Aanklagers, vanaf maandag 11 april, 21.00 uur, VARA, NPO 2


Bekijk hier meer 2Doc-documentaires