Robin williams close up carousel missed 1436800376

Op 11 augustus vorig jaar overleed de Amerikaanse acteur en komiek Robin Williams. Bijna een jaar laar is het tijd voor een uitgebreid portret, donderdag te zien in Close Up bij de AVROTROS op NPO 2.

Williams, die rollen speelde variërend van het buitenaardse wezen Mork tot de heroïsche universiteitssprofessor John Keating, stond bekend als een van de meest geliefde persoonlijkheden uit de filmwereld. Maar wat maakte hem zo bijzonder? De Amerikaanse regisseur Steven J. Boettcher dook in het leven van de acteur die op 63-jarige leeftijd overleed.

Een speciale documentaire
De special omvat Williams' laatste uitgebreide televisie-interview, inclusief nooit eerder vertoonde fragmenten waarin hij spreekt over zijn leven en werk. Williams vertelt onder andere over de periode waarin hij stand-up comedian was, zijn wens om een serieus theater-acteur te worden en zijn onvermoeibare inspanningen om in het buitenland gestationeerde Amerikaanse troepen te entertainen. Daarnaast volgen er interviews met mensen die hem kenden en die met hem gewerkt hebben.

Vrienden en collega's aan het woord
Aan het woord komt eveneens Pam Dawber, Robin Williams' goede vriendin en co-star uit de serie Mork & Mindy. Dawber sprak Willams nog enkele weken voor zijn overlijden. Andere geïnterviewden zijn Henry Winkler en Yakov Smirnoff, evenals de komieken Louie Anderson, Paul Rodriguez, Rick Overton, Blake Clark, en Pauly Shore. Ook te zien zijn producent van komedies George Schlatter, regisseur Penny Marshall, wijlen Jonathan Winters, Whoopi Goldberg en Jimmy Walker.

Robin Williams remembered, donderdag 16 juli, 22.45 uur, AVROTROS, NPO 2


Alles van Close Up op npo.nl