Montcarlo carousel missed 1418214563

Sinds 1974 wordt ieder jaar in januari in Monte Carlo een internationaal circusfestival georganiseerd. Inmiddels is dit circusfestival uitgegroeid tot een van de grootste circusfestivals ter wereld.

Op tweede kerstdag is het circusfestival van vorig jaar te zien met optredens van onder andere Cat Wall, Trio Meshchanov en de Seyranyan zusters. Op 1 januari kun je je ogen uitkijken naar de alweer 38e editie van het internationale festival. Hier laten onder andere Hans Klok, slangenmens Sasha en het Oekraïense duo Kvas hun talenten zien. De hoogtepunten van beide festivals zijn te zien bij de KRO op NPO 1.

Hans Klok

De Nederlandse goochelaar Hans Klok is een van de artiesten die te zien is op het circusfestival. Hij treedt op in binnen- en buitenland en heeft verschillende prijzen op zijn naam staan. In 2011 stond Klok als eerste illusionist vijf weken lang in een uitverkocht Carré. Niet voor niets staat hij bekend als de snelste goochelaar ter wereld; hij is in staat twaalf grote illusies uit te voeren in slechts vijf minuten.

Het 37e circusfestival van Monte Carlo, vrijdag 26 december, 17.00 uur, KRO, NPO 1
Het 38e circusfestival van Monte Carlo, donderdag 1 januari, 18.10 uur, KRO, NPO 1