Chasing shadows carousel missed 1435237927

Sean Stone kan heel goed het gedrag van mensen voorspellen, maar begrijpt verder niets van sociaal contact. Hij is nieuw in de politieafdeling Bureau Vermiste Personen, waar seriemoordenaars worden opgespoord. De KRO zendt de vierdelige serie Chasing Shadows vanaf donderdag uit op NPO 1.

Sean Stone is overgeplaatst binnen de politie na een akkefietje in zijn afdeling. Hij komt terecht bij de opsporingsdienst van vermiste personen, die vooral seriemoordenaars najaagt. Stone is een zeer intelligente man, maar van mensen begrijpt hij weinig. Zijn nieuwe collega, Ruth Hattersley, is juist erg sociaal ingesteld en onderhoudt het contact met de families van de vermiste personen.

Tegenpolen in een team
Sean houdt zich niet aan regels, procedures en houdt geen rekening met gevoelens van anderen. Hij is wel briljant in het ontdekken van patronen en het opsporen van missende informatie. Op papier zijn Ruth en Sean het perfecte team, ze hebben kwaliteiten die elkaar aanvullen. In praktijk blijkt de samenwerking niet erg soepel te verlopen als ze de verdwijning van een 16-jarig meisje onderzoeken. 

Detectivemaand
Deze maand zendt de KRO elke avond een spannende Britse of Scandinavische detective uit op NPO 1. Naast de nieuwe series Falco en Chasing Shadows staan er ook nieuwe afleveringen van succesvolle bekende titels geprogrammeerd, zoals Death in Paradise en DCI Banks. Online kunnen fans genieten van nieuwe afleveringen van Midsomer Murders en George Gently. Wegens rechten mogen mogen we de vertoonde detectives helaas niet allemaal en onbeperkt online aanbieden op npo.nl.

KRO Detectivemaand: Chasing Shadows, donderdag 30 juli, 22.15 uur, KRO, NPO 1


Alles van Chasing Shadows op npo.nl
Ga naar de site van KRO Detectives