In de achtste finale van de Champions League deze week twee Nederlanders in actie. Dinsdag speelt Wesley Sneijder met Galatasaray tegen Chelsea. Woensdag ontvangt Robin van Persie met Manchester United de Griekse kampioen Olympiakos Piraeus. Op Nederland 3 en op npo.nl zijn de wedstrijden inclusief voor- en nabeschouwing rechtstreeks te bekijken.

Wesley Sneijder gaat dinsdagavond met Galatasaray op bezoek bij zijn oude trainer Jose Mourinho. Ditmaal ontmoeten de twee elkaar in Londen waar Mourinho de miljoenenploeg van Chelsea onder zijn hoeden heeft. De heenwedstrijd in Istanbul was met een 1-1 eindstand in evenwicht. Na een snelle treffer van Torres was het vervolgens Galatasaray dat het betere van het spel had. Pas na rust kwam de turkse ploeg uit een door Sneijder genomen hoekschop op gelijke hoogte.

Zwalkend Manchester United 
Het zwalkende Manchester United moet in eigen huis de 2-0 verloren heenwedstrijd tegen Olympiakos Piraeus
zien weg te poetsen. De Engelse ploeg beleeft een uitermate slecht seizoen. In de competitie staat de ploeg van Robin van Persie op de zevende plek waarmee een ticket voor de Champions League voor het komende seizoen ver weg lijkt. Bij de Grieken hangt de vlag er anders bij. Die veroverde afgelopen weekend e 41ste landstitel. Met nog vijf wedstrijden te spelen is Olympiakos niet meer te achterhalen. 

Champions League, dinsdag en woensdag, 20.10 uur, Nederland 3