Wie plaatst zich voor de de groepsfase van de Champions League? In de voorrondes strijden Europese voetbalclubs om de laatste plekken in het miljoenenbal. Dinsdag en woensdag zendt de NOS op NPO 3 respectievelijk de returnwedstrijden Celtic - Maribor en Arsenal - Besiktas uit.

Ook dit seizoen is de Champions League weer rechtstreeks te volgen bij NPO 3. Maar welke clubs verschijnen dit jaar op je televisiescherm? De ontknoping in de voorrondes van het prestigieuze voetbaltoernooi volgt dinsdag en woensdag.

Live op NPO 3: Celtic - Maribor
Celtic speelde op bezoek bij het Sloveense Maribor met 1-1 gelijk en verschafte zich daarmee een goede uitgangspositie voor de return. Mocht de Schotse club zich plaatsen voor de Champions League, dan is dat enigszins opmerkelijk, omdat in de vorige ronde over twee wedstrijden nog werd verloren van Legia Warschau. De Polen werden echter gediskwalificeerd nadat ze een geschorste speler tegen de regels in toch hadden opgesteld. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Philip Kooke en vanuit de studio verzorgt Ronald de Boer de analyse.

Live op NPO 3: Arsenal - Besiktas
Bij het duel in de Champions League tussen Arsenal en Besiktas is alles nog open. De heenwedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. In Londen is het daarom voor beide teams erop of eronder. Commentator bij de wedstrijd is Ronald van der Geer, terwijl oud-spits Pierre van Hooijdonk vanuit Hilversum de wedstrijd analyseert. Na afloop van het duel is ook de samenvatting van de wedstrijd Athletic Club tegen Napoli te zien, vorige week in Italië werd het 1-1.

Celtic - Maribor, dinsdag 26 augustus, 20.45 uur, NOS, NPO 3
Arsenal - Besiktas, woensdag 27 augustus, 20.45 uur, NPO 3


NPO 3 kijken via npo.nl
Champions League op NOS.nl