Welke clubs zetten een belangrijke stap in de richting van de kwartfinales van de Champions League? Dinsdag en woensdag staan er weer vier achtste finales op het programma. Twee daarvan zijn live te volgen bij de NPO.

Op dinsdag wordt de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League tussen Olympiakos Piraeus en Manchester United rechstreeks uitgezonden op Nederland 3 en Radio 1. Een dag later, op woensdag, is het de beurt aan Galatasaray en Chelsea. De wedstrijden Zenit St. Petersberg - Borussia Dortmund en Schalke 04 - Real Madrid worden na afloop ruim samengevat.


Live: Olympiakos Piraeus - Manchester United
Robin van Persie stapt samen met zijn ploeggenoten van Manchester United in het vliegtuig naar Griekenland, waar de eerste achtste finale tegen Olympiakos Piraeus wordt afgewerkt. In de Premier League is achterstand op koploper Chelsea levensgroot, dus richt de club uit Manchester zich op een hoge eindklassering in het miljoenenbal. Het commentaar wordt verzorgd door Ronald van der Geer en de analyses komen van Youri Mulder en Ronald Waterreus.

Live: Galatasaray - Chelsea
Presentator Jack van Gelder en wedstrijdcommentator Jeroen Elshoff reizen woensdag voor de achtste finale tussen Galatasaray en Chelsea af naar Turkije, waar middenvelder Wesley Sneijder aan de aftrap verschijnt. Het Galatasaray van Sneijder eindigde in Groep B verrassend boven als tweede boven het Italiaanse Juventus. Ronald Koeman, Youri Mulder en Tom Egbers daarentegen analyseren de wedstrijd vanuit Hilversum.

Olympiakos - Manchester United, dinsdag 25 februari, vanaf 20.15 uur, Nederland 3
Galatasaray - Chelsea, woensdag 26 februari, vanaf 20.15 uur, Nederland 3
Langs de Lijn, dinsdag en woensdag vanaf 21.00 uur, Radio 1

Alles over de Champions League
Live naar Nederland 3 kijken via npo.nl
Live naar Radio 1 luisteren via npo.nl