Burausportttttt carousel missed 1418823334

In Bureau Sport worden waarheden en onwaarheden in en rondom de sportwereld onderzocht. Vanaf donderdag 1 januari is het sportprogramma weer te zien bij de VARA op NPO 3.

Erik Dijkstra en Frank Evenblij nemen mysteries en mythen uit de sportwereld onder de loep om cliché's uit de wereld te helpen. De Verhoorwagen en Youp van 't Hek zijn ook dit seizoen weer aanwezig.

Bureau Sport op NPO 3

In januari zijn er vier nieuwe afleveringen van Bureau Sport te zien. Je blikt terug op het sportjaar van 2014 en kijkt vooruit naar het nieuwe sportjaar. In het nieuwe jaar start de Tour de France in Utrecht en Frank Evenblij neemt vast een kijkje bij het parcours. Thomas Dekker wil het werelduurrecord op de fiets verbreken en Erik Dijkstra gaat het ook proberen. 2015 is ook een belangrijk jaar voor de Nederlandse voetbalvrouwen. Voor het eerst in de geschiedenis spelen zij op het WK.


Eerste aflevering

Afgelopen jaar was een bijzonder sportjaar. Jeroen Dubbeldam won goud op de Wereldruiterspelen. Een rede voor Erik Dijkstra en Frank Evenblij om te paard te gaan met de springruiter. Niki Terpstra, winnaar van de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix, laat zien waar het allemaal begon. Verder wordt sportverslaggever en televisiepresentator Kees Jansma aan de tand gevoeld in de Verhoorwagen en Pim Schipper en Jan Blokhuijsen brengen een eerbetoon aan de overleden schaatster Sjoerd Huisman. Tot slot geeft Youp van 't Hek zijn visie op het sportjaar 2014 en bespreekt een sportpanel bestaande uit diverse Nederlandse sporters de hoogtepunten.

Bureau Sport, vanaf donderdag 1 januari, 21.20 uur, VARA, NPO 3
Ga naar de website van Bureau Sport
Kijk oude afleveringen van Bureau Sport terug