Anp 28083351 carousel missed 1435240469

Antwoorden en nieuwe feiten rond de ramp met MH17 in speciale uitzendingen van Brandpunt Reporter, zondag en dinsdag bij de KRO op NPO 2.

Waarom vloog Malaysia Airlines in Oekraïens luchtruim, terwijl andere maatschappijen het oorlogsgebied al maanden meden? En wat gebeurde er allemaal in de hectische 150 uur na de ramp? Zondag duikt Brandpunt Reporter in de vraag van het gevaarlijke luchtruim. Dinsdag reconstrueert het programma de week na de ramp in een extra lange uitzending.

Marketing-oorlog
Na de ramp beweerden vele luchtvaartmaatschappijen ineens al lang niet meer boven Oekraïne te vliegen. Ze pronken met hun juiste inschatting van de veiligheidsrisico's, om zo een goede naam te maken. Zijn hun claims wel waar? Brandpunt komt in een schimmige wereld van inlichtingendiensten en luchtvaartmaatschappijen terecht.

Nieuwe feiten
Op 17 juli stort het toestel neer boven Oekraïne. Al snel wordt duidelijk dat alle 298 inzittenden zijn omgekomen, waarvan 196 Nederlanders. Zes dagen later arriveren de eerste stoffelijke overschotten in Eindhoven. Wat gebeurde er in de tussentijd? Brandpunt Reporter komt in Den Haag, Kiev en Kuala Lumpur, spreekt met betrokkenen en ontdekt nieuwe feiten.

Brandpunt Reporter: MH17, vliegen boven de oorlog, zondag 28 juni, 22.35 uur, KRO-NCRV, NPO 2
Brandpunt Reporter: MH17, reconstructie van een ramp, dinsdag 30 juni, 20.25 uur, KRO-NCRV, NPO 2


Alles van Brandpunt Reporter op npo.nl
Kijk de ingelaste NOS uitzending van 17 juli 2014, 17.35 uur