Marc marie huijbregts schaep ahoy carousel missed 1437122935

Hij struikelt over zijn eigen woorden, heeft een hoge giechel en kan vilein uit de hoek komen; Marc-Marie Huijbregts heeft vele gezichten. Zondagavond in Brandpunt Profiel bij de KRO-NCRV op NPO 2 aandacht voor de zoektocht van de acteur naar zichzelf.

Je kent Marc-Marcie als tafelheer in De Wereld Draait Door en hij hij was onlangs ook te zien in de rol van Lukas in Schaep Ahoy en zijn theatershow Florissant. De cabaretier en acteur is altijd druk, maar wie is hij precies en wat doet hij het liefst?

Vrienden en bekenden aan het woord
Marc-Marie  is opgegroeid in een Brabants gezin. Zijn vader was alcoholist en zijn moeder stopte hem vol met taartjes. Hij was geen jongen, geen meisje, maar wel klein en gezet. Hoe denken zijn oude buren uit Tilburg over hem? Ook goede vrienden waaronder cabaretière Mylene d’Anjou en presentatrice Yvon Jaspers en zijn oud-regisseur Geert Kimpen komen aan het woord.

Het eigen leven als inspiratiebron
Het portret gaat over kwetsbaar zijn, het opzoeken van pijn en de behoefte het te willen delen met het publiek. Zijn grootste inspiratiebron voor zijn theatershows is zijn eigen leven, zo geeft hij toe.

Brandpunt Profiel, zondag 19 juli, 22.35 uur, KRO-NCRV, NPO 2


Alles van Brandpunt Profiel op npo.nl