Foto 2 annemieke visser brons en la la bouta bi   copyright wim bos carousel missed 1427374811

Hoe komt het dat er nog steeds zo weinig vrouwen in de bovenste lagen van het bedrijfsleven en de universiteiten te vinden zijn? Zes Bonte Vrouwen gaan in een nieuw seizoen op zoek naar antwoorden en bewijzen zelf het tegendeel.

Zes jonge, hoog opgeleide vrouwen hebben een droom: ze willen de top van het Nederlandse bedrijfsleven bestormen. Ze zijn ambitieus, gedreven en getalenteerd. Maar voor vrouwen liggen de kansen anders dan voor mannen. Sinds 2013 moeten beursgenoteerde ondernemingen streven naar dertig procent topvrouwen. Het landelijk gemiddelde blijft echter steken op zes procent. In de zesdelige serie Bonte Vrouwen legt de NTR op NPO 2 de oorzaken bloot en onderzoekt de oplossingen.

Dilemma's
De vrouwen nemen je mee in hun persoonlijke verhaal, hun dilemma’s en hun successen. Hoe gaan ze om met dilemma’s als onzekerheid en profileringsangst? Tegelijkertijd geeft een breed palet aan bedrijven en organisaties een kijkje in de keuken. Hoe zit het bijvoorbeeld met hun diversiteitsbeleid?

Gedisciplineerd
In de eerste aflevering het verhaal van Laïla Boutaïbi, management trainee bij Delta Lloyd. Deze vrouw ambieert een topfunctie maar beseft dat haar kansen klein zijn. Laïla heeft twee masters op zak. In haar vrije tijd doet ze aan boksen, omdat dit haar gedisciplineerd houdt. Hoe kan ze voorkomen dat ze in de bekende valkuilen stapt? Ze legt haar oor te luisteren bij de succesvolle directeur.

Bonte Vrouwen, vanaf zondag 29 maart, 15.55 uur, NTR, NPO 2


Ga naar de website van Bonte Vrouwen
Bekijk Bonte Vrouwen op npo.nl